Płeć : mężczyzna Wiek : 27lat Waga : 115kg Wzrost : 179cm Obwód klatki : 117cm Obwód ramienia : 40cm Obwód talii : Biodra - 107cm, Brzuch - 121cm Obwód uda : 75cm Obwód łydki : 46cm Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : Nie mierzony, ale za wysoki Aktywność w ciągu dnia : praca siedząca, wieczorami aktywność fizyczna (poniżej) Uprawiany sport lub [...]
[...] 150g bialka 150g ww 63g tłuszczu Jeśli nic sie nie ruszy, tnę ww na rzecz tluszczu. Białko: jajka, ser biały półtłusty, pierś/udko z kurczaka bez skory, ryby (panga, śledź, makrela wędzona, tuńczyk) żołądki, wątróbka drobiowe, rzadko wołowina, wieprzowina. WW: ryż biały, kasza gryczana lub jęczmienna, makaron durum, chleb żytni razowy. Tłuszcze: [...]
Wstęp Witam serdecznie wszystkich sportowców. To będzie mój pierwszy wpis tutaj i myślę że nie ostatni. Od dawna chciałem zapisywać gdzieś swoje treningi i odczucia z nimi związane i myślę, że nie ma na to lepszego miejsca. Jak każdy człowiek popełniam błędy, więc liczę na wsparcie bardziej doświadczonych ode mnie osób. Wszelkie propozycję chętnie [...]
[...] menu. Zaliczały się do nich mięso karkówki, gulaszowe mięso wieprzowe, golonka wieprzowa. Dwa razy w tygodniu wątroba wieprzowa. Raz w tygodniu ryba wędzona, najczęściej makrela. Piłem bardzo dużo wody. Około 10 litrów na dobę. Przyjmowałem także spore ilości L - glutaminy, której dodawałem do każdego posiłku po 5g. Główne założenia mojej [...]
[...] zytniego z jajkem,tunczykiem,serem chudym+warzywa, jajecznica z 2 jaj+warzywa+(czasami)kromka chleba;placek owsiany z 2 jaj Obiad: miesko chude,rybka(losos,pstrag,tunczyk,makrela wedzona)+warzywka;makaron,ryz z warzywami, szpinakiem,tunczykiem,; w pracy serek wiejski light z warzywami i kromka chleba pelnowartosciowego lub z kanapka jajkiem i [...]
[...] na partie ciała Co lubisz jeść na śniadanie: chleb razowy 2lub3 kromki , jakaś chuda wędlina kupna lub twaróg pułtłusty lub ser solankowy lub tuńczyk z puszki (sałatka) lub makrela wędzona lub musli z biedronki Vitanella z mlekiem (porcje sypie na oko) na II śniadanie jem zazwyczaj 1 kanapkę lub pomarańczę(ew. jabłko , 2 gruszki ) często serek [...]
[...] - *ryż paraboiled 100g KCAL 372 B 8 T 1 W 83 *pierś z kurczaka 100g KCAL KCAL 121 B 22 T 4 W 0 *warzywa KCAL 493 B 30 T 5 W 83 Trzy godziny po posiłku po treningowym - *makrela wędzona 50g KCAL 111 B 10 T 8 W 0 *orzechy włoskie 30g KCAL 196 B 5 T 20 W 1 *żelatyna z warzywami +omega3 KCAL 307 B 15 T 28 W 1 Przed snem - *ZMA Dzienne [...]
[...] które dostarczają cenne dla naszego organizmu niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT - oleje roślinne) czy kwasy omega-3 ( tłuste ryby morskie - szczególnie śledź, makrela i łosoś) Te drugie wykazują nawet korzystny wpływ w procesie spalanie zbędnej tkanki tłuszczowej, gdyż zmniejszają produkcję trójglicerydów w ścianie jelita cienkiego [...]
[...] pokarmowy, ale niezbyt tolerują zmiany w diecie. Posiadacze tej grupy krwi powinni jeść wołowinę, baraninę, cielęcinę, ryby (takie jak dorsz, halibut, jesiotr, morszczuk, makrela). Zalecane jest także spożywanie czerwonej cebuli, papryki, kalarepy, dyni, brokułów, pietruszki, porów, szpinaku. Poleca się jedzenie wszelkiego rodzaju śliwek. [...]
[...] ale również pełni rolę odpornościową Odpowiada też za reakcje biochemiczne. Przykładowe produkty, które Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, karkówka , wołowina *twaróg - najlepiej [...]
Na wygląd naszej skóry wpływa bardzo dużo czynników, m.in. stres, pielęgnacja, dieta, sen i inne. A z racji tego, że jest widoczna dla wszystkich, to każdy chce, żeby wyglądała zdrowo i promiennie. W końcu to wizytówka naszego zdrowia. Poza odpowiednią pielęgnacją warto zadbać o swoją dietę i spożywać produkty, które mogą mieć pozytywny wpływ. [...]
Koenzym Q10, znany również jako CoQ10, to organiczny związek chemiczny obecny w komórkach ludzkich, który odgrywa kluczową rolę w produkcji energii. CoQ10 pełni istotną funkcję w mitochondriach, gdzie pomaga wytwarzać adenosynotrifosforan (ATP), czyli nośnik energii komórkowej. Źródła: [...]
Istnieje sporo kontrowersji na temat tego, ile powinno się jadać posiłków na co dzień, a także w jakich odstępach czasowych. Sporo osób, które zaczynają przygodę z kulturystyką i sportami siłowymi ma błędne przekonanie, że budowanie masy mięśniowej jest silnie powiązane, z ilością zjadanych posiłków. Jeśli danego dnia zjemy odpowiednią ilość [...]
Życie nastolatki w obecnych czasach nie jest proste, otaczające ją w mediach i na portalach społecznościowych obrazy młodych, zgrabnych i wysportowanych kobiet oraz presja społeczna idealnej sylwetki sprawiają, że wiele dziewcząt zaczyna swoją przygodę z dietą oraz aktywnością fizyczną. Na zakończenie Bardzo ważnym elementem redukcji młodych [...]